content

ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Μολονότι η Αναπτυξιακή Διαταραχή του Κινητικού Συντονισμού (ΑΔΚΣ, ορισμένες φορές αναφέρεται και ως “Δυσπραξία”) έχει λάβει λιγότερη προσοχή σε σχέση με τις άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, η επίδρασή της μπορεί να είναι σοβαρή και μακροχρόνια. Αυτό το βιβλίο κάνει μια μοναδική προσέγγιση, παρουσιάζοντας συνδυαστικά κεφάλαια από ειδικούς διεθνούς φήμης στην κινητική συμπεριφορά και ειδικούς στην ΑΔΚΣ. Κατά συνέπεια, η τρέχουσα κατανόηση των κινητικών χαρακτηριστικών της ΑΔΚΣ εξετάζεται στα πλαίσια της γενικής έρευνας που αφορά την κινητική συμπεριφορά.

 

Το βιβλίο Κινητική Συμπεριφορά και Αναπτυξιακή Διαταραχή του Κινητικού Συντονισμού προσφέρει μια ανασκόπηση των θεωρητικών και μεθοδολογικών θεμάτων, τα οποία σχετίζονται με την κινητική ανάπτυξη, τον κινητικό έλεγχο και την απόκτηση των κινητικών δεξιοτήτων, τη γενετική, τη φυσική αγωγή και την εργοθεραπεία. Με μια κριτική ματιά, οι Barnett και Hill στηρίζουν την έρευνα της ΑΔΚΣ σε όσα είναι ήδη γνωστά, σχετικά με την κινητική συμπεριφορά και την τυπική ανάπτυξη, επιτρέποντας στους αναγνώστες να αξιολογήσουν τη φύση και το εύρος της επιστημονικής έρευνας σχετικά με αυτή την κατάσταση και να εντοπίσουν τομείς για μελλοντική έρευνα.

 

Αυτή η μοναδική προσέγγιση κάνει το βιβλίο ανεκτίμητο για τους φοιτητές/τριες της εξελικτικής ψυχολογίας, της κλινικής ψυχολογίας, της κινησιολογίας, της φυσιοθεραπείας, της φυσικής αγωγής και της ειδικής αγωγής, καθώς και για τους ερευνητές και τους επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται σε αυτούς τους τομείς.